Artikler

Lønnsoppgjøret; Myter og sannheter, sett med VÅRE øyne!

Det dukker som vanlig opp noe «smårusk» i forbindelse med at lønnsoppgjøret nærmer seg. Noe av dette er det vi vil kalle for myter, og som det er på tide å ta et oppgjør med.

MYTE 1.

Det fremgår av tilbakemeldinger vi får at ledere hevder følgende i forbindelse med lønnssamtaler; «det er synd at du er organisert, da det da gis rammer for hvor mye lønnsøkning du kan få, og at det er en fast pott som må deles med andre organiserte».

 MYTE 2

Det hevdes ofte at «de uorganiserte får mer/en større pott i lønnsoppgjøret enn de organiserte».

MYTER eller SANNHET?

Vi har gjort oss noen tanker rundt hvorfor slike myter i det hele tatt oppstår, og kommet til at hver enkelt burde ta seg tid til å tenke over følgende spørsmål i den forbindelse;

  •   Hvem formidler disse mytene og hvorfor?
  •   Hvem tjener på at noen tror på dem?
  •   Tror du på dem?
  •   Hvorfor formidles de til deg?
  •   Hvor stor er sannsynligheten for at mytene er sanne?

Det er lett å hevde ting som vi ikke får verifisert.

Vi ber hvert år om å få en oversikt over hvor mye de uorganiserte har fått i ramme i lønnsoppgjøret, men vi får alltid et blankt nei tilbake. Hvorfor det? Joda, vi ser at det i alle fall er to mulige svar på dette spørsmålet.              

Samtidig er vi temmelig trygge på svaret, og mener å ha grunnlag for å si at vi vet at de uorganiserte i alle fall i  to tilfeller de siste årene har fått adskillig mindre ramme i lønnsoppgjøret enn de organiserte. Vi har INGEN indikasjoner på at de uorganiserte som gruppe mottar en større ramme i lønnsoppgjøret en oss som er organisert!

Vi har hentet ut noen fakta fra det virkelige liv i vårt selskap;

  •   I 2013 ble det delt ut lønnstillegg på til sammen 15.683.000 kroner til Negotia sine medlemmer.
  •   Flere fikk over 40.000 i lønnstillegg, noen fikk kun 8.700 (generelt tillegg).
  •   For enkelte utgjorde dette et lønnstillegg på over 10 % for andre utgjorde det under 1,2 %
  •   Stikkprøver på fordeling innen BU viser for eksempel at et BU har fått 3,89 % hvorav vi innen denne enheten finner følgende variasjoner: En avdeling har fått 4,5 % en annen har fått 3,03 %
  •   Stikkprøver på fordeling ned på seksjonsnivå hvor vi har flere medlemmer viser at enkelte seksjoner har fått over 3,8 % og andre har fått under 1,5 %
  •   I en avdeling hvor vi kun har ett medlem har medlemmet fått over 5 % lønnstillegg i 2013 og i en annen avdeling, hvor det samme er tilfelle, altså kun ett Negotia medlem i avdelingen så har medlemmet vårt fått over 10 % lønnstillegg i 2013.

Så hva sier dette om mytene?

Dette viser at det finnes muligheter til lønnstillegg for hver enkelt langt utover de rammer vi har fremforhandlet og at lederne ikke har noen rammer ned på seksjonsnivå å forholde seg til, det lederne sier er altså helt feil!!!