Artikler

Enighet i årets lønnsoppgjør!

Etter flere uker med krevende forhandlinger kom Negotia omsider til enighet med EVRY om en lønnsramme på 2,2 % (hvorav 0,5 % gis som et generelt tillegg). I tillegg ble partene enige om at det for inneværende år gjøres en ekstraordinær avsetning til kompetanseutvikling på 0,25 %. 

Negotia hadde klare mål om å komme i havn omtrent der resten av samfunnet lander årets lønnsoppgjør samtidig som vi hadde et ekstra fokus på nødvendigheten av kompetanseutvikling, likelønn for kvinner og lavlønte. Vi fikk ikke noen øremerkede midler til kvinner og lavtlønte men partene var enige om viktigheten av fokus på disse gruppene og følgende ble protokollført:

  • EVRY tilstreber at kvinner og menn skal likestilles i lønnsvurderingsprosessen, og eventuelle skjevheter skal søkes å utjevnes.
  • Negotia kan gi tilbakemeldinger til HR vedrørende medlemmer som de vurderer som spesielt lavtlønnede, slik at HR kan undersøke nærmere i det enkelte tilfellet.

 Som sagt har også kompetanse vært et hett tema i årets oppgjør.

Digitalisering i samfunnet skjer med rekordfart og skaper ekstra press på effektivisering, fortjeneste, offshoring og ikke minst evnen til å tilpasse sin kompetanse etter hvert som samfunnet endrer seg. Partene ser utfordringene dette gir for medarbeiderne og selskapet i sin helhet. Partene har gjennom lønnsforhandlingene blitt enige om en ekstraordinær avsetning på 5 MNOK i 2016 til kompetanseutviklingstiltak. Denne potten kommer i tillegg til den fremforhandlede lønnspotten og utgjør 0,25 % av samlet lønnsmassen. Partene vil i fellesskap definere prinsipper, modell for implementering og oppfølgingsrutiner av tiltak som iverksettes. Det er viktig at dere gjør nytte av disse ekstra midlene hvis dere har behov for en kompetansejustering mot digital transformasjon. Dette er en pott som kommer i tillegg til ordinært opplæringsbudsjett som skal ivareta vanlig kursing og sertifiseringer.